Oekraïne ziet bewijs voor Russische betrokkenheid

Oekraïne ziet in de conclusies van het MH17-onderzoek het bewijs voor betrokkenheid van Rusland. Dat heeft het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag verklaard. De bevindingen maken een eind aan de pogingen van Rusland om het werk van de onderzoekers in diskrediet te brengen met ‘verzonnen informatie’.

‘Misleidend’ kalfsvleesmerk Vitel-oké wint Liegebeestprijs

Het kalfsvleesmerk Vitel-oké is gekozen tot Liegebeest 2016. Volgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier misleidt het bedrijf consumenten met zogenaamd ‘uiterst diervriendelijk geproduceerd’ kalfsvlees. In werkelijkheid worden de kalfjes veel te vroeg van hun moeder gescheiden en moeten ze hun leven slijten in een dichte stal zonder stro.

Rutte roept Rusland op mee te werken

Premier Mark Rutte roept Rusland op mee te werken aan de opsporing van de daders van de aanslag op vlucht MH17. In het NOS Journaal zei hij dat de Russen ,,in lijn met de VN-Veiligheidsraadresoluties alles moeten doen wat in hun vermogen ligt om te zorgen dat wij de daders vinden, voor het gerecht kunnen brengen en berechten”.

Provincies helpen werkloos winkelpersoneel aan baan

De provincies Drenthe en Overijssel gaan achthonderd werkloze winkelmedewerkers helpen met het vinden van een nieuwe baan. De bedoeling is om personeel dat op straat is komen te staan door faillissementen van ketens als V&D en Scheer & Foppen snel weer aan de slag te krijgen.

Strafrechtelijk onderzoek MH17 uitgelegd in video’s

Het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 is van een enorme omvang, met honderden getuigen die zijn gehoord en duizenden uitgewerkte tapgesprekken. Dagelijks hebben honderd tot tweehonderd mensen gewerkt in het Joint Investigation Team. Nog altijd zijn er honderd rechercheurs, officieren van justitie en deskundigen mee bezig.

‘Separatisten, meld je in ruil voor strafvermindering’

Het internationale onderzoeksteam JIT dat de daders zoekt van de MH17-ramp doet een nieuwe oproep aan getuigen om zich te melden. Het team hoopt vooral dat mensen die direct betrokken waren bij de ramp of betrokkenen kennen zich te melden.

Zeldzame zwarte maan valt precies rond Halloween

Liefhebbers zitten klaar voor de Black Moon, ofwel de zwarte maan, die vrijdag zijn opwachting maakt in een deel van de wereld. De speciale maan zien is echter knap lastig: er valt namelijk geen zonlicht op het deel dat naar de aarde is gericht.

Nabestaande: Overtuigend verhaal van het onderzoeksteam

,,Een eerlijk en oprecht onderzoek.” De presentatie van het Joint Investigation Team (JIT) heeft de twijfels weggenomen bij Silene Fredriksz-Hoogzand, die haar zoon Bryce verloor met vlucht MH17. ,,Ik heb meer gehoord dan ik dacht, en daar ben ik blij om.”

Tweede Kamer wil zo snel mogelijk MH17-debat

De Tweede Kamer wil zo snel mogelijk een debat over de tussentijdse uitkomst van het onderzoek naar de MH17-ramp. Er was woensdag brede steun voor het verzoek van VVD-Kamerlid Han ten Broeke en coalitiepartner PvdA om te praten over de gevolgen, nu vast is komen te staan dat een Buk-raket uit Rusland het toestel van Malaysia Airlines heeft neergehaald.