Facebook verwijdert PVV-lied en blokkeert Brabantse Annemiek

Facebook heeft de muzikale video van Annemiek Ottenhoff over de PVV verwijderd omdat het materiaal in strijd is met de richtlijnen. Volgens het sociale platform bevat het lied ‘kwetsende teksten’. Daarop is ook besloten om de grofgebekte amateurzangeres (52) voor 24 uur te blokkeren. ,,Je kunt tijdens deze blokkering geen berichten plaatsen”, zo valt te lezen in de melding van Facebook.

Ouderen actiever op sociale media

Ouderen doen steeds meer met sociale media. Vooral Facebook is populair onder hen, en dan met name onder 80-plussers. Jongeren zijn Facebook juist minder gaan gebruiken. Zij blijken liever op Instagram en Snapchat te zitten. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom onder meer dan 8000 Nederlanders.

D66 wil meer geld voor bijscholing verpleegkundigen

D66 wil eenmalig 400 miljoen euro uittrekken om verpleegkundigen en verzorgenden bij te scholen en extra personeel aan te nemen. ,,De druk op verpleegkundigen is nu te groot”, vindt Tweede Kamerlid Vera Bergkamp.

Asociale buren riskeren binnenkort boete

Mensen die langdurig overlast hebben van hun buren krijgen binnenkort meer mogelijkheden dit aan te pakken. Een nieuwe wet die de Eerste Kamer vandaag aannam, regelt dat de burgemeester gericht kan ingrijpen en een gedragsverandering kan afdwingen. Gebeurt dat niet, dan riskeren de buren een boete.

Dikke mistdeken zorgt voor fileleed

In het westen van Nederland is het oppassen geblazen voor dichte mis. Vooral weggebruikers moeten rekening houden met slecht zicht en een drukke avondspits.

Nederlanders opgelicht via Groupon door frauduleuze luieraanbieder

Ruim tweeduizend jonge ouders zijn gedupeerd door de aanbieder van de Luierbox. Een jaar lang zouden klanten voor slechts 300 tot 600 elke maand een luierpakket ontvangen. Bestellers in Nederland en België kwamen echter bedrogen uit. De leveringen stopten na één of enkele keren.

Man (26) aangehouden voor aanranding 79-jarige vrouw

EINDHOVEN – De politie heeft gistermiddag een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden voor de aanranding van een 79-jarige vrouw. Dat gebeurde na een DNA-match, meldt de politie. De man wordt ervan verdacht dat hij op 11 januari de vrouw heeft aangerand in haar woning.