Humberto Tan moet bij RTL Late Night wijken voor Twan Huys

Humberto Tan moet plaatsmaken voor Twan Huys als presentator van RTL Late Night. ,,Een beslissing van de zenderleiding waar ik het niet mee eens ben”, aldus Tan woensdagavond in de laatste minuten van de talkshow in kijkcijfernood.

VU wil af van collectief na geheime bijeenkomst met activiste

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam heeft het vertrouwen opgezegd in het collectief ‘de Verrekijker’. De groep is niet meer welkom op de campus nadat het gisteravond een geheime bijeenkomst met een Palestijnse activiste organiseerde en zich, volgens de VU, daarbij niet aan de gemaakte afspraken hield.

Groningers met slijptollen naar NAM-locatie

Twaalf Groningers zijn vanavond, gewapend met slijptollen, naar de gasproductielocatie bij Leermens getrokken. De gaswinning ligt er stil en dus is het volgens de actievoerders tijd om met de ontmanteling te beginnen. Het ging om een ludieke actie.

Dodelijk slachtoffer bij uitslaande brand in woning Haaksbergen

Bij een grote brand in een woning aan de Karel Doormanstraat in Haaksbergen is vanavond een persoon om het leven gekomen. De brandweer trof het lichaam aan na controle in de woning na het blussen. De identiteit van de omgekomen persoon is nog onbekend.

Is benzine straks goedkoper dan diesel? In België is het al bijna zover

De benzineprijzen en dieselprijzen in België kruipen steeds meer naar elkaar toe: het officiële prijsverschil aan de pomp is amper 9 eurocent. Begin deze week was er zelfs sprake van een unicum: benzine was bij enkele pompen goedkoper dan diesel. Maken we straks in Nederland hetzelfde mee?

Jayden (9) is koning in dragen van korte broek, ook bij vorst

Terwijl de meeste mensen deze dagen een lange broek aantrekken en misschien daaronder zelfs wel thermokleding dragen – om vervolgens ook de verwarming nog een graadje hoger te zetten, trok Jayden Gotink uit Almen (Gelderland) vanmorgen ‘gewoon’ weer zijn korte broek aan.

Deze foto’s moet je gezien heben

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.